Bergwandelen voor starters gegevens - Wild van Natuur

Ga naar de inhoud

Workshop bergwandelen voor starters

Geachte deelnemer,
jij neemt deel aan de Natuurbelevingsexcursie 'bergwandelen voor starters' van WILDvanNATUUR.com
Op deze pagina vind je alle voorbereidende informatie.
Datum en tijdstip: zie je bevestigingsemail en/of factuur.
Ontmoetingsplaats:
een week voor aanvang van de excursie ontvang je de gegevens over de ontmoetingsplaats.
Kleding:
Als deze excursie later eindigt of vroeg begint kan het verschil in temperatuur (tussen aanvang en einde) redelijk groot zijn. Het is dan handig om kleding 'in laagjes' te dragen zodat je gemakkelijk kunt variëren. Draag bij voorkeur als buitenste laag een wind- en waterdicht jack dat kan ‘ademen’.
Onze kledingtips vind je hier> (let op: een aantal tips op de pagina waarheen deze link verwijst betreffen fotografie van wild - in deze excursie zijn die niet van toepassing)

Afhankelijk van seizoen en tijdstip van de excursie kun je nog overwegen mee te nemen:
 • handschoenen
 • een warme muts
 • iets te eten en te drinken (evt. iets warms)

Schoenen:
 • Outdoor- of (hoge) wandelschoenen zijn ideaal voor deze activiteit

Tip:
 • Neem (indien je daarover beschikt) bergwandelstokken mee (één of twee exemplaren per persoon)

Omstandigheden:
 • tijdens deze excursie komen we soms op een uitdagende plaats (hoge uitzichtpunten, smalle paadjes langs stijle hellingen of op plaatsen waar de wandelroute onderbroken is). In dat geval zul je leren deze kleine hindernissen veilig te overwinnen. We gebruiken geen klimmiddelen (zoals klimgordels of touwen) omdat die niet nodig zijn. Er zijn geen onveilige situaties als je de tips van de gids goed volgt.

Hoogtevrees:
 • heb je erg veel last van hoogtvrees en twijfel je eraan of deze excursie geschikt voor je is, neem dan contact op met WILDvanNATUUR. Deze excursie is geen therapie tegen hoogtevrees maar leert je wel veilige technieken waarmee je (in geval van lichte hoogtevrees) de lastige situatie kunt overwinnen.

Verplaatsen in dit gebied:
vanaf het startpunt verplaatsen we lopend. Comfortabele wandelschoenen (liefst waterdicht) zijn dan de beste keuze. De te lopen afstand varieert van 10 tot 12 kilometer.
Weersomstandigheden:
in geval van regen gaat de wandeling gewoon door (extreem weer uitgesloten). Naar gelang van de weersomstandigheden kan het programma worden aangepast. Neem bij regen een paraplu of regenkleding mee. Regenkleding heeft sterk de voorkeur.
Eten en drinken: omdat we de tijd willen gebruiken voor het leren van de techniek van bergwandelen gaan we niet uitgebreid eten. Neem een lunchpakket mee. Tijdens de excursie zoeken we een plekje om deze te nuttigen. Zorg ook voor voldoende drinken. In het gebied is geen horeca aanwezig.
 • neem (eventueel) bij lange excursie (5 uur of meer) en koud weer ook warm drinken (koffie / thee / soep) mee in een thermosfles.
Inbegrepen: koffie / thee bij aankomst
Niet inbegrepen: lunch (je kunt een lunchpakket meenemen). We zijn niet heel dicht bij horeca in de buurt dus een lunchpakket is een 'must' als je iets wilt eten.
Handige extra's:
 • Grote plastic zak om op te zitten
 • Regenpak (daarmee kun je rustig op de grond gaan liggen zonder vies te worden)
 • Paraplu

Excursieleider Rob Dijkstra stelt zich voor
Terug naar de homepagina>
Terug naar de inhoud