Gegevens winteractie - Wild van Natuur

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Extras

Geachte deelnemer,
jij neemt deel aan de winterwandeling met wildspotten.
Op deze pagina vind je alle voorbereidende informatie.

Datum en tijdstip van aanvang en einde staan vermeld in de email die je ontvangen hebt.

Kleding:

omdat deze excursie vroeg begint of later eindigt kan het verschil in temperatuur (tussen aanvang en einde) redelijk groot zijn. Het is dan handig om kleding 'in laagjes' te dragen zodat je gemakkelijk kunt variëren. Draag bij voorkeur als buitenste laag een wind- en waterdicht jack dat kan ‘ademen’. Draag neutraal gekleurde (liefst donkere) kleding vanwege het evt. te fotograferen wild. Camouflagekleding is niet nodig.

Tip:

een verrekijker is een must om het wild goed te kunnen zien.

Afhankelijk van seizoen en tijdstip van de excursie kun je nog overwegen mee te nemen:
- handschoenen
- een warme muts
- iets te eten en te drinken

Schoenen:

Outdoor- of hoge wandelschoenen zijn ideaal.

Dieren:

de kans op het zien van damherten is erg groot.

Verplaatsen:

vanaf het startpunt verplaatsen we ons lopend. Comfortabele wandelschoenen (liefst waterdicht) zijn dan de beste keuze.

Weersomstandigheden:

in geval van regen gaat de wandeling gewoon door (extreem weer uitgesloten). Naar gelang van de weersomstandigheden kan het programma worden aangepast. Neem bij regen een paraplu of regenkleding mee


Eten en drinken:

We wandelen 2,5 uur - neem voldoende eigen eten en drinken mee.

Aanbevolen apparatuur:

  • dit is geen foto-excursie maar een wandeling. Neem niet te veel fotospullen mee.


Tip:
Realiseer je wel dat we lopend het bos ingaan, dus neem alleen mee waarvan je denkt dat je het echt gaat gebruiken. De parkeerplaats is wat afgelegen dus apparatuur achterlaten in de auto is geen goed idee.

Routebeschrijving
met de auto:
Als je vanuit het noorden komt neem je vanaf de A50 de afslag Schaarsbergen. Als je vanuit het westen of zuiden komt neem je vanaf de A12 of A50 afslag Arnhem Noord en daarna links de Apeldoornseweg op. Volg afslag Deelen/Schaarsbergen N311 (Koningsweg). Daarna rechtsaf afslag Deelen/Hoenderloo, je komt op de N804 (Hoenderlose weg). Ter hoogte van vliegveld Deelen ligt in een scherpe bocht naar links aan je rechterhand de ingang van het Deelerwoud. De parkeerplaats is langs de N804 met borden aangegeven.

met openbaar vervoer:
deze plaats is niet bereikbaar met openbaar vervoer

startlocatie:
de parkeerplaats tegenover Museum Vliegbasis Deelen aan de Hoenderloseweg (wegnummer N804) tussen Schaarsbergen en Hoenderlo – herkenbaar aan een kleine straaljager die langs de weg staat opgesteld (zie rode vliegtuig op de kaart). Rijd recht tegenover het museum het bospad in (zie rode pijl in de foto hierna). Dit pad eindigt op de parkeerplaats.

(Google Mapslink: https://www.google.nl/maps/dir//52.0620105,5.8983958/@52.0624722,5.9070648,16z/data=!4m2!4m1!3e0?hl=nl). Parkeren is gratis.


Adres: Hoenderloseweg 10 6816 SW Arnhem (Deelen). Let op: dit adres is het museum tegenover de parkeerplaats. Parkeer niet op de parking van het museum maar rijd het bospad er tegenover in.

Bekijk de volgende video's als achtergrond informatie. Het zijn (fragmenten van) diverse televisie-uitzendingen en eigen beelden van Wild van Natuur

< drie verschillende leeftijden: goed zichtbaar aan de geweien
dier: zwart damhert
locatie: Veluwe
gefilmd door: Rob Dijkstra

< damherten en hooglanders
film van WILDvanNATUUR over het te bezoeken gebied.
locatie: Veluwezoom

| Privacy Policy
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu