Gegevens ontdekwandelingen - Wild van Natuur

Ga naar de inhoud

Geachte deelnemer,
jij neemt deel aan een ontdekwandeling.  
Op deze pagina vind je alle voorbereidende informatie.

Datum en tijdstip van aanvang en einde staan vermeld in de email die je ontvangen hebt.
Verzamelpunt staat in dezelfde of een seperate email vermeldt.

Kleding:

Er is geen speciale kleding vereist: houd er wel rekening mee dat sommige tochten door bosrijke of natte gebieden gaan. Over het algemeen is outdoorkleding 'in laagjes' zeer bruikbaar omdat je dan gemakkelijk kunt varieren en aanpassen aan omgevingstemperatuur. Zorg altijd voor een regen- en winddicht jack. Een kleine paraplu kan handig zijn. Zorg dat je overbodige kleding in een rugzakje kwijt kunt
Onze kledingtips vind je hier>

Tip:

een verrekijker is erg handig om het gebied te verkennen. Zie ook onze webshop voor aantrekkelijke (zeer lichte) modellen.

Afhankelijk van seizoen en tijdstip van de excursie kun je nog overwegen mee te nemen:

 • handschoenen
 • een warme muts
 • iets te eten en te drinken

Schoenen:

 • Outdoor- of (hoge) wandelschoenen zijn ideaal voor deze activiteit. Let op: sommige gebieden zijn steil en op sommige gedeelten glad - vooral na regenval.
 • Alleen van toepassing in de winter: bij (hoge) sneeuw is het belangrijk dat je voeten warm blijven en afgedicht zijn voor inkomende sneeuw: draag bij voorkeur outdoorschoenen met gamaschen (zie onze kledingtips)

Dieren:

de kans op het zien van dieren is klein, vanwege het tijdstip van de wandeling.   


Verplaatsen in de gebieden:

vanaf het startpunt verplaatsen we lopend. Comfortabele wandelschoenen (liefst waterdicht) zijn dan de beste keuze. Soms zijn rubberlaarzen een betere keuze (vooral in zeer natte gebieden).


Weersomstandigheden:

in geval van regen gaat de wandeling gewoon door (extreem weer uitgesloten). Naar gelang van de weersomstandigheden kan het programma worden aangepast. Neem bij regenkans een paraplu of regenkleding mee.


Eten en drinken:

 • Neem een lunchpakket en wat versnaperingen mee. Tijdens de excursie zoeken we een plekje om deze te nuttigen. Zorg ook voor voldoende drinken. In het bezochte gebied is mogelijk geen horeca aanwezig.
 • neem (eventueel) bij lange excursie (5 uur of meer) en koud weer ook warm drinken (koffie / thee / soep) mee in een thermosfles

Routebeschrijving

 • het startpunt wordt aangegeven in de email. Hier komen we ook weer terug. Normaal gesproken is er parkeergelegenheid bij het startpunt. Als dat niet zo is wordt dit in de email aangegeven.

Aanbevolen foto-apparatuur:

 • neem alleen een compactcamera of je telefoon mee. Tijdens de tocht is er weinig tijd voor fotografie.Tip:
 • De auto is niet dichtbij. Twijfel je of je iets mee moet nemen overleg dan even met WILvanNATUUR via het formulier onder aan de pagina.
 • Foto-apparatuur achterlaten in de auto raden we af. WILDvanNATUUR is niet verantwoordelijk voor diefstal of verlies.
Heb je nog vragen of opmerkingen? Hiernaast kun je ze direct kwijt.

Terug naar de inhoud