Foto-excursie | Landschapsfotografie - Wild van Natuur

- W I L D v a n N A T U U R -
excursies | natuurbeleving
WILDvanNATUUR
WILDvanNATUUR
foto-excursies | natuurbeleving
Ga naar de inhoud

FOTO-EXCURSIE | LANDSCHAPSFOTOGRAFIE

FOTO-EXCURSIE 'LANDSCHAPSFOTOTGRAFIE' | Twee verschillende locaties (NL/B)

Indrukwekkende landschapsfoto's maken is nog niet zo eenvoudig, maar in deze excursie krijg je een vliegende start. Je leert het landschap lezen en vervolgens aan de hand van duidelijke regels vast te leggen. Deze excursie wordt georganiseerd op twee verschillende toplocaties met (in beide varianten) een interessant extra onderwerp>.
Dit is een individuele excursie>. Jij gaat persoonlijk op stap met natuurfotograaf en -gids Rob Dijkstra.
Geschikt voor alle fotografen>
1280x500 01.jpg
1280x500 02.jpg
1280x500 03.jpg
1280x500 04.jpg
1280x500 05.jpg
1280x500 06.jpg
1280x500 07.jpg
1280x500 08.jpg
1280x500 09.jpg
WAT MAG JE VERWACHTEN?

Soms is het best lastig om een praktijksituatie om te zetten naar een mooie foto. Bij landschappen fotograferen moet je letten op lijnenspel, compositie, lichtval, invloed van de luchtpartij... en dan komt de technische kant van het camera instellen er nog bij... Ga je een groothoekfoto maken of een panorama? In deze excursie leer je het landschap te analyseren en kom je via een duidelijke werkwijze tot een mooi resultaat. Tijdens deze excursie gebruik je HDR techniek> (tijdens de variant op de het Kootwijkerzand>) of technieken om stromend water in beeld te brengen> (tijdens de Ardennenvariant>) om tot optimale resultaten te komen.

^ Vergelijking tussen een normale foto (rechts) en een HDR-afbeelding (links).
Beweeg de lijn met je muis.
DE LANDSCHAPPEN

Variant Kootwijkerzand: enorm uitgestrekt, authentiek en toch ook wel een beetje on-Nederlands: het Kootwijkerzand is een uniek natuurgebied met unieke fotografische mogelijkheden. De bomen worden er blootgesteld aan de wind, waardoor ze soms met hun wortels vrij boven het zand staan. Het proces wordt 'uitstuiven' genoemd. Uiteindelijk meestal funest voor de boom maar zó mooi om te zien... We kennen een aantal van die - zeer mooie - plekjes en in die zoeken we op. En we leren je tijdens deze excursie het omgaan met HDR techniek om de bomen nog pakkender te fotograferen. We bespreken ook de benodigde bewerking om deze beelden thuis te finaliseren. En je krijgt een reader> met de daarvoor benodigde kennis mee naar huis.
Variant Ardennen: zo dichtbij en toch zo wild: de Ardennen staan garant voor een prachtige dag fotoplezier in natuur zoals we die in Nederland niet kennen... steile hellingen, snel stromende bergriviertjes en watervallen. Je leert de verschillende technieken die er zijn om het stromend water effect te fotograferen. Verrassend is daarbij dat - zelfs als je helemaal niet beschikt over grijsfilters - er technieken bestaan die altijd werken. Oók bij volop daglicht. Als je deze techniek eenmaal beheerst, kun je die veelvuldig toepassen. En dat in de mooiste omgeving die je je voor kunt stellen. Ook bij deze excursie krijg je een reader>
^ het effect van stromend water maakt een foto pakkend.
Datum: de datum van deze excursie bepaal jij zelf (in het inschrijfformulier>).  Kijk even in de agenda> of de door jou gewenste datum nog beschikbaar is.
Duur: 6 uur

Aanbevolen tijdstip: vanaf zonsopgang / tot zonsondergang (kan in overleg gewijzigd worden)
Geschikte periode: voorjaar / zomer / herfst (Ardennen variant). Kootwijkerzand: gehele jaar
Inbegrepen: koffie / thee
drie personen: € 156,33 p.p.
totaalprijs drie personen: € 469,-
twee personen: € 209,50 p.p.
totaalprijs twee personen: € 419
1 persoon: € 369,-

1280x500 ardennen01.jpg
1280x500 ardennen02.jpg
1280x500 ardennen03.jpg
1280x500 ardennen04.jpg
barrage robertville (2).jpg
VOORBEREIDING EN PRAKTIJK

Voor deze excursie zijn online voorbereidingsmaterialen beschikbaar. Hierin vind je ook een lijst van aanbevolen apparatuur. Verder onvang je de WILDvanNATUUR reader HDR fotografie (bij de Kootwijkerzand variant) of de WILDvanNATUUR reader 'stromend water fotograferen zonder grijsfilter' (bij de Ardennen variant)
Omdat jij - en je eventuele introducee(s) - de enige deelnemer(s) aan deze excursie zijn, kunnen er veel factoren aangepast worden aan jouw wensen: tijdstip, duur, te lopen afstand, enz. Als gids ken ik het gebied, de dieren die er leven en de mooiste locaties. Jij hoeft je dus geen zorgen te maken over navigatie ter plekke. Ik zorg dat je op de juiste plaats of plaatsen terecht komt. Verder help ik je natuurlijk - waar nodig en gewenst - met standpunt, instellingen en ik geef je veel tips. Je gaat met een schat aan bruikbare kennis naar huis.
AANMELDEN VOOR DEZE EXCURSIE

jonger dan 18 jaar18 jaar of ouder


Tip

Ochtend (vanaf zonsopgang)
Ochtend (vanaf 9.00 uur)
Middag (vanaf 13.00 uur)
Avond (tot zonsondergang)
Ik wil een ander tijdstip overleggen
Niet van toepassing

Ardennen
Kootwijkerzand

TipGOED OM TE WETEN

  • Te lopen afstand: ongeveer 5 km
  • Deze excursie is extra lang> en er is veel te zien en te fotograferen. Zorg voor voldoende accu's en geheugenkaartjes.
  • Bij regenachtig weer gaat de excursie meestal door, erg slecht weer uitgezonderd. In dat geval hebben we ruim vooraf contact en kiezen we in overleg een andere datum.
  • Na inschrijving ontvang je binnen 2 werkdagen een bevestiging met uitgebreide informatie.
  • In de week voorafgaand aan de excursie ontvang je de laatste informatie en de routebeschrijving.
  • Bij deze excursie gaan we ervan uit dat de deelnemer beschikt over basiskennis fotografie>.
Terug naar de inhoud