Foto-excursie de Veluwe - Wild van Natuur

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Activiteiten FE

Foto-excursie Wisenten.
In de ijstijd zwierven veel grote grazers door ons land: mammoeten, wolharige neushoorns, wilde paarden en wisenten. Veel dieren van toen zijn nu uitgestorven... maar niet allemaal. In het begin van de vorige eeuw leefden er op aarde nog zeven(!) wisenten (europese bizons). In het wild waren ze toen al uitgestorven. Maar met de zeven laatste overblijvers werd een fokprogramma gestart. En het resultaat mag er zijn: nu zijn ze teruggekeerd naar Nederland! En met WILDvanNATUUR krijg je de unieke kans ze van redelijk dichtbij te fotograferen


Op deze locatie komen wisenten (bizons) en wilde paarden voor. De locatie beschikt over bijzondere landschappen.

Wisenten zullen over een flink aantal jaren weer vrij door grotere delen van de natuur in Nederland zwerven: op dit moment zijn de eerste introducties in geschikte gebieden aan de gang. Bij één van die projecten gaan we op bezoek om de dieren in hun nieuwe leefomgeving te fotograferen. Ze leven er samen met Exmoor pony's: een prachtig paardenras dat zo uit de IJstijd lijkt weggelopen. Ruige, sterke paarden met een vriendelijk en levenslustig karakter (zie de video). De kans is zeer groot dat we beide soorten volop voor de lens krijgen. In hetzelfde gebied gaan we ook op zoek naar de Tauros (video), de directe nazaat van het oerrund. Drie heel bijzondere soorten grote grazers in één excursie.Wat mag je verwachten?
Twee tot drie uur zijn we in het territorium van de wisenten en de Exmoor pony's om ze te fotograferen. Daarnaast bezoeken we ook het omringende gebied waar (naast veel reeën) een kudde Taurossen zondzwerft. De tauros is een wilde koeiensoort die vrijwel identiek is aan het uitgestorven oerrund, de stamvader van onze koeien. Houd je van bijzondere dieren en kom je graag thuis met foto's die 'nog niet elke natuurfotograaf heeft gemaakt'? Dan ben je bij deze excursie op de juiste plek.  

Data en locatie:
Data: zie bij het aanmeldformulier op deze pagina. .

Kosten: deze excursie kost € 99 (incl. BTW) of 3 credits per persoon.

Voor inschrijving kun je het formulier hieronder gebruiken.


De workshop vindt plaats in de regio NoordBrabant
.


Eenmalige inschrijver
PLUS / EXTRA / TOP-deelnemer van Wild van Natuur

Foto-excursie 'Wisenten en Exmoor pony's' wordt vanaf 19 okt. 2018 weer aangekondigd op onze vernieuwde website | €99
houd mij op de hoogte


Tip


1
2
3

Ja
Nee
Ja
| Privacy Policy
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu